Vissen Met Ale

Ale is beroepsvisser en hij vaart in zijn vissersvlet langs de fuiken die verspreid staan door de centraal gelegen wateren van Friesland. In de Grutte Grize kunt u Ale aan het werk zien. Terwijl Ale in zijn vissersvlet langs de fuiken vaart en deze leegt, vertelt hij alle ins en outs over de verschillende vissoorten, hun herkomst, de regelgeving, etcetera.Wanneer de fuiken geleegd zijn, is er ook de mogelijkheid om de vis te gaan roken. Da zal Ale de vers gevangen vis ambachtelijk bereiden om u te laten genieten van een heerlijke smaaksensatie.

Leren sloep varen

In een uur leren wij u de fijne kneepjes van het manoeuvreren met een sloep en handigheidjes waar u op moet letten bij het draaien en keren, het aan- en afvaren, de box in- en uitvaren en noem maar op. Een praktijk-vaarles biedt vaak de uitkomst. Het bespaart u veel spanning, stress en wellicht schade. U zult het zien: met één of hooguit twee lessen vaart u fluitend weg.

Kosten: 60 euro per uur (incl. sloep van Watersportbedrijf ANJA), maximaal 2 personen.

Bezoek skûtsjemuseum Earnewald

Centraal in het skûtsjemuseum staat het leven van een vroegere generatie zeilschippers die op de skûtsjes voeren. Maar ook de kampioenscompetities van de SKS en IFKS van vandaag de dag krijgen volop aandacht. Oude ambachten uit de scheepsbouw zoals de smederij en de zeilmakerij worden in speciaal ingerichte werkplaatsen mooi belicht.

Bier aan een touwtje

Outdoor Veldboom

We hebben ook een samenwerkingsverband met Outdoor Veldboom, waarmee wij diverse activiteiten kunnen organiseren. Denk bijvoorbeeld aan het ‘Wie is de mol?’-spel/ Highland games/Boogschieten/Suppen/Klimwand/’Expeditie Robinson’/Waterballen/Vlotten bouwen/Bubble voetbal en nog veel meer.